De största konstverken

De största konstverken

Sandro Botticelli, Leonardo Da Vinci och Michelangelo Bounarroti är bara några av världens främsta skapare av dem mest värdefulle och betydelsefulla konstverk som någonsin har skådat. Olika epoker och olika kontinenter har bidragit till världens mest största konstverk där vissa av dess konstverk är målningar medan andra kan vara skulpturer eller statyer. Alla dem stora mästerverken har en sak gemensam, deras kraft och betydelse har och kommer att fascinera mänskligheten i all tid. Denna artikel kommer att handla om några av världens största konstverk.

Konstverk som aldrig sinarKonstverk som aldrig sinar

Välden har skådat många fantastiska verk men det finns några som är något utöver det vanliga, dem allra största konstverken som har en ovärderlig betydelse för både konsten, historien men också mänskligheten. Bland dem allra största konstverken står dem allra största estetiska genier bakom som har skapat och efterlämnat en bit av historier för vidare generationer. En av dem allra främsta storverken är naturligtvis Leonardo Da Vincis eviga ”Mona Lisa” eller ”La Gioconda” som tavlan egentligen heter som man hittar på museet Louvren i Paris. Målningen stod klar 1507 och är världens kanske mest berömda tavla. Man vet inte med säkerhet vem kvinnan på målningen egentligen är men det är kanske mindre viktigt, det är ett mästerverk och ett av världens främsta.

Många av dem allra största konstnärerna var européer

Vincent Van Gogh var en konstnär från Nederländerna som har skapat några av världens främsta målningar. ”Stjärnenatt” är en av dessa storslagna konstverk som skapades 1889 och Van Gogh skapade denna målning under sin tid på ett mentalsjukhus. Van Gogh var en man med mycket psykiskt ohälsa i slutet av sitt liv men kommer alltid att vara ihågkommen som en av världens främsta målare där just ”Stjärnenatt”, ”Saint Remy” och ”Gula huset ” är bara några av hans och världens största skatter. ”Skriet” är ett av världens främsta konstverk som är gjort av den norska konstnären Edvard Munch som beskriver målarens tillstånd, d.v.s. Munchs psykiska ohälsa. Målningen är en av världens mest sedda och är ett av världens mest betydelsefulla verk.

Pablo Picasso är och har varit en av konstens mest excentriska mästare och har efterlämnat några av världens största konstverk. Picassos skapelser är många men dem kanske allra främsta är ”Flickorna på Avignon” och ”Guernica”. Tavlan ”Guernica” har en väldigt viktig historia bakom sig, nämligen skildringen av staden Guernica under det spanska inbördeskriget och den ångest och mörka period som denna stad var med om. Picasso har lämnat efter sig en stor samling konstverk som har och är föremål för konstintresserade världen över.

Claude Monet är en av Frankrikes och världens främsta konstnär som har kvarlämnat några av världens största verk. Monet har många stora verk i sitt bagage men dem allra största må vara ”Le Bassin aux Nympheas” Fasan”,” Skatan” och många fler men dessa må vara dem allra största och kanske mest kända för allmänheten. Sandro Botticelli var en italiensk mästere inom konst där några av hans mest kända verk är ”La Primavera” och ”Venus födelse” och Botticelli ses som en av dem främsta under renässansen men också inom hela konstvärlden.